Pages Navigation Menu

JuanJutawan Innotech

2 Rahsia Untuk Menjual Yang Terbukti Berkesan.

Salam hormat.

Selamat datang ke blog JuanJutawan.com ini yang berkisar tentang perniagaan MLM. Baiklah, pada minggu lepas kita telah membincangkan 4 sebab orang melolak perniagaan MLM. Jika anda belum mambacanya silalah berbuat demikian untuk menambah pengetahuan anda. InsyaAllah.

Pada post kali ini, kita akan membongkarkan rahsia untuk menjual. Untuk pengetahuan anda menjual adalah bahagian terpenting didalam sesebuah bisnes. Bukan bisneslah jika kita tidak menjual apa-apa produk atau perkhidmatan. Oleh karana itu, kemampuan untuk menjual adalah sangat penting untuk seorang ahli bisnes agar perniagaan mereka terus berkembang.

Jika anda serius ingin menjalankan bisnes atau perniagaan anda, mahu atau tidak anda harus belajar untuk menjual. Namun di sini, ada satu rahsia yang sering dilupakan berkaitan dengan kemampuan untuk menjual. Apa yang sering dilupakan ya Juan?!

1.Teknik

Dalam post ini, saya akan menjelaskan rahsia yang bukan lagi rahsia. Tahukah anda, bahawa kemampuan anda untuk menjual kepada prospek menyumbangkan 20% untuk anda menghasilkan jualan menjual. Itu adalah teknik. Biasanya orang akan menggunakan teknik memujuk atau paksaan. Itu baru 20%, mana lagi 80%?

2.Fikiran/Mindset

Ini adalah 80% lagi rahsia untuk menjual. Keberhasilan penjualan anda sebenarnya ditentukan oleh mental atau minda anda. Ia bergantung sejauh mana anda memiliki pola pemikiran yang sebenar dalam bisnes anda. Ternyata, teknik hanya menyumbang sebesar 20% untuk keberhasilan Anda. Sementara fikiran atau mindset memberikan sumbangan sebesar 80% didalam kejayaan bisnes anda.

“Influencing yourself is 80% of sales success,

Influencing the prospect is only 20%.

(Anthony Robbins)”

Oleh karana itulah, saya meluangkan masa menulis post ini untuk santapan anda. Saya juga ada bisnes sama seperti anda. Jadi, kesilapan yang telah dilakukan dapat diperbetulkan. Semoga kita mendapat  kejayaan yang maksimum. Semoga apa yang saya kongsikan ini anda dapat terapkan dalam bisnes anda.

Ramai yang telah gagal untuk menjual dan mengembangkan bisnes anda, bukan kerana salah teknik yang digunakan. Bukan juga kerana kurangnya modal. Tetapi kebanyakan dari kita ini tidak memiliki pemikiran sebagai seorang ahli bisnes.

Inilah sebab mengapa anda gagal dalam menjual, seterusnya gagal dalam perniagaan milik anda. Jadi, ubah mindset anda dan tingkat keberhasilan bisnes anda. Semoga anda dapat memahami apa yang saya cuba sampaikan kepada anda ini. Jumpa kita pada post yang seterusnya. Salam Ramadhan.

One Comment

  1. Makan PC..Tidur PC..Mati pun PC jugak Hmmm Memang dasar PC Mania betul Sampai Berak Kerja pun PC..Sian comei tu..p/s: Xtaulah aku klu dkt M’sia ni pun mcm tu jgk ceritanya..

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *