Pages Navigation Menu

JuanJutawan Innotech

Ayat menarik untuk tarik pelanggan?

Tak lama dulu, aku selalu juga dapat soalan yang berbunyi lebih kurang begini…

Salam… Boleh saya tahu ayat apa yang menarik untuk tarik pelanggan?

Apa diorang ingat sesuke-suki je nak tarik orang supaya beli produk dia. Aku pun cuba balas dengan ilmu apa yang ada dalam kepala waktu itu.

Ayat tarik pelanggan magnet

                                                                       Sumber via Google

Jadi, ini jawapan lebih kurang yang aku berikan.

Buat ayat biar jelas dan sampai terus kepada golongan sasar anda (pelanggan sasaran).

Kemudian, beri arahan yang mudah kepada pelanggan agar membuat pembelian.

Jika menjual, guna ayat yang tidak meleret dan berbunga. Terus pada apa yang ingin disampaikan.

Contoh;

Anda jual produk kuruskan badan.

Ayat mudah adalah dengan menulis,

“Produk A boleh bantu anda untuk kurus seawal X hari.”

Bukan,

“Produk A mempunyai material X, Y, dan Z. Jadi ia bantu anda untuk kurus bla bla bla…”

Cuma pastikan ayat tu;

1. Kena pada golongan sasar.

2. Tak meleret.

3. Ada arahan kepada pembaca.

Ok, itu saja kot…

Kalau nak advance lagi, aku suggest pergi bengkel copywriting dari Write To Wealth. Disampaikan oleh Tuan Aqif Azizan.

Aku sendiri dah pergi. Part paling best dalam bengkel tu adalah kat “case study”.

Jika berminat, aku suggestkan >>> http://www.writetowealth.my/bengkel-copywriting

Selain itu, cuba dapatkan mana-mana panduan penulisan iklan. Ia mungkin dapat membantu.

2 Comments

  1. ayat ayat yang buat bakal pelanggan jatuh cinta untuk membeli 🙂

    • Mungkin ya. Mungkin tidak. Harus dicuba. 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *